Spiraalistabilaatio


Spiraalistabilaatio (SPS)
on selän toiminnallisuuden parantamiseen, sen kiputilojen ja sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn kehitetty metodi, joka sopii kaikille iästä ja taustasta riippumatta. Tämä kehonhallintamenetelmä on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistununeen lääkärin Richard Smišekin 30 vuoden työn ja tutkimuksen tulos.

SPS-harjoitukset vahvistavat heikkoja ja vapauttavat kireitä lihaksia ja lihasketjuja. Näin lihastasapaino paranee ja rangan ja nivelten liikkuvuus kasvaa. Rennommat pinnalliset lihakset mahdollistavat toiminnallisten spiraaliketjujen aktivoinnin. Liikkeesi on hallitumpaa, vapaampaa ja vähemmän selkää kuormittavaa.

Pilates- ja SPS-ryhmätuntimme toimivat kausiluontoisesti. Sitoudut ilmoittautumaasi vakioryhmään ostamasi kauden ajaksi. Voit korvata poissaolojasi muilla viikkotunneillamme (poikkeuksena laitepilates, workshopit ja lyhyet intensiivikurssit) kautesi pituuden puitteissa, kun teet tuntiperuutuksen viimeistään 10 h ennen vakiotuntisi alkua. Kausiluontoisuuden johdosta ohjaajamme pystyvät paremmin huomioimaan vakioryhmäläistensä kehityksen. Voit tulla ryhmään mukaan myös kesken kauden, jolloin laskemme sinulle jäljelle jäävien kertojen mukaan hinnan. Ryhmämme ovat pienryhmiä (Pilateksessa max. 10 ja SPS:ssä max. 8), jotta saisit omiin lähtökohtiisi sopivaa ohjausta. Etätunneille voidaan ottaa osallistujia enemmänkin. Tutustumiskerta kausiryhmiimme on 25 € (ei koske lyhytkursseja). Lisätiedot info@olook.fi ja p. 040 7405038.

Ilmoittautuminen ja maksuehdot

Ilmoittautuminen ryhmiin ja lyhytkursseille käy kätevästi varausjärjestelmämme (linkki myös alla) kautta. 

Osallistumismaksut peritään ilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta 7 vrk ennen jakson alkua. Muussa tapauksessa maksu peritään kokonaisuudessaan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta.  Epäselvissä tapauksissa ota aina heti yhteys p. 040 7405038 & info@olook.fi 

Ilmoittautuminen syyskauden 2021 kausiryhmiin käy kätevästi menemällä varausjärjestelmän tuntinäkymässä syyskuun ensimmäiselle viikolle. Kun varaat paikan ensimmäiselle viikolle, varaat samalla paikkasi koko kaudelle. Voit maksaa kausimaksun saman tien, tai vain ilmoittautua ja maksaa maksut tuntien yhteydessä. 

Syyskauden 2021 SPS-ryhmät

Kausi kestää 15 kertaa, poikkeuksena mahdolliset kauden aikana järjestettävät lyhyemmät alkeiskurssit/workshopit. 

           alkaa
to 17.00 SPS-alkeet MW 200 € (10 krt) 02.09.
to 18.00 SPS-jatkotaso MW 295 € (15 krt) 02.09.
to 18.00 Yllä oleva kurssi etäyhteydellä MW 295 € (15 krt) 02.09.
ma 16.30 SPS-alkeet-perustaso MW 100 € (5 krt) 08.11.
   

 

   

 

           

SPS-yksityistunnit, paritunnit, pienryhmätunnit

Tehokkaat SPS-tunnit OloOk:n tiloissa, Ainonkatu 4 C 36 (Eduskuntatalon takana). Yksityistunti 85 euroa tai 5 kerran sarjana á 76 euroa. Paritunti 100 euroa, 3-4 hengen ryhmä 110 euroa. Varaa aika varausjärjestelmästä, s-postitse info@olook.fi, tai soittamalla arkisin klo 10-11 p.09 555 453.

Laajempi lajikuvaus
Spiraalistabilaatio on kehonhallinta- ja terapiamenetelmä, jolla on menestyksekkäästi hoidettu erilaisia selkäkipuja ja -sairauksia, esim. skolioosi, välilevytyrä ja spinaalistenoosi. Menetelmällä on saatu apua ja helpotusta myös epäspesifeihin pitkittyneisiin selkäkipuihin, ja sitä käytetään sekä selkäleikkaukseen valmistavana että siitä kuntouttavana hoitona.

SPS-harjoittelu on myös erinomainen tapa ehkäistä selkäkipuja ja -ongelmia sekä parantaa selän toiminnallisuutta. Selän toimivuus vaikuttaa suoraan arjen hyvinvointiin, työkykyyn ja yleisen toimintakyvyn säilymiseen pitkälle työuran jälkeenkin.

Harjoittelussa käytetään kevyttä kuminauhavastusta, joka tehostaa liikkeitä ja edistää kehotietoisuutta. Liikkeet tehdään pääsääntöisesti seisten, mutta tarvittaessa voidaan käyttää apuna esim. tuolia. Tarkoituksena on vapauttaa ylitöissä olevia lihaksia, esim. pitkiä selkälihaksia, etureisiä ja lonkankoukistajia, jotta spiraaliketjun lihakset voivat aktivoitua.

Kun spiraaliketjun lihakset pääsevät toimimaan, nikamien väliin saadaan tilaa, jolloin esim. hermopinteistä johtuvat kivut yleensä helpottavat. Liikkuminen on taloudellisempaa, paremmin koordinoitua ja vähemmän kuormittavaa selälle ja nivelille. Tasapaino ja ryhti paranevat.

SPS sopii kaikenikäisille ihmisille liikuntataustasta riippumatta. Harjoittelu kannattaa aloittaa joko yksityistunnilla tai kurssilla varsinkin, jos sinulla on erityistoiveita tai -haasteita. Ryhmätunnille voi kuitenkin tulla myös suoraan, kausi aloitetaan alkeista.